Повече от 80 произведения на изкуството от частната колекция на емблематичния

...
Повече от 80 произведения на изкуството от частната колекция на емблематичния
Коментари Харесай

Един от най-обичаните актьори в света разпродава колекцията си от картини

Повече от 80 произведения на изкуството от частната сбирка на емблематичния френски артист Ален Делон ще бъдат изложени на търг през юни, заяви Агенция Франс Прес.

87-годишният Делон се трансформира в едно от олицетворенията на френския жанр в киното през 60-те години на предишния век с функциите си в типичен филми като " La Piscine ", " Леопардът " и " Самураят ".

Колекцията му от произведения на изкуството се прави оценка на 4-5 млн. евро и включва типичен произведения на създатели като Делакроа и Веронези, добавя Darik news.

Те ще бъдат показани в Ню Йорк, Хонконг, Женева, Лондон и Париж, преди да бъдат обявени на търг на 22 юни.

" Първата си картина купих тъкмо през 1964 година в Лондон. С течение на годините се снабдих с още картини, портрети и статуи, които ме трогнаха, говореха ми и даже от време на време ме утешаваха ", споделя артистът в каталога на аукционната къща Bonhams Cornette de Saint Cyr в Париж.

" Тези произведения ме съпътстваха през доста години и бяха част от живота ми. "

Сред творбите са маслена картина на Раул Дюфи на стойност между 600 000 и 800 000 евро и портрет на Делакроа от 1825 година на стойност до 600 000 евро (около 650 000 долара).

През 2007 година Делон продава огромна сбирка от модерни картини, като декларира, че мрази идеята за посмъртни продажби.

" Някои хора си купуват коли, други вървят при проститутки - аз избирам творби на изкуството ", споделя той тогава. " Купувах поради пристрастеността, в никакъв случай за инвестиция ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР